Over ons

Wij zijn
de polder

IMG_9202

voor de beleving

Gevestigd in de Bospolder, biedt de kersverse Brasserie Polderfabriek eindeloze mogelijkheden voor elk denkbaar event. Door de ligging direct aan de A4 is Brasserie Polderfabriek super goed bereikbaar, ondanks dat de brasserie naast de drukste snelweg van Nederland ligt, voelt de Hollandse polder toch net als een ontsnapping van alle hectiek uit de stad. Het adembenemende uitzicht over de polder, de kenmerkende sloten en fluitende zangvogels; ze geven ultieme rust en inspiratie aan ieder bezoek.

de Polder

De ruimte om het gebouw blijft eigendom van de gemeente en is in 2021 en 2022 al heringericht volgens een plan van landschapsarchitect Peter Verkade. Met onder meer veel nieuwe aanplant, een met bomen omzoomde parkeerplaats, aanleg- en uitkijksteigers langs de oever van het riviertje De Does, een vlonder in de vijver achter het gebouw, een speelweide, een amfitheater gemaakt met afgezaagde boomstammen als stoelen. Daarnaast is het ook mogelijk je elektrische fiets op te laden bij de laadpaal in het fietsenrek.

Joost is onze bioloog en weet alles over de bloemetjes en bijtjes. Onze eigen Freek Vonk snapt alles van de polder en de natuur. Met de kennis van Joost wordt alles op de juiste manier aangepakt en zorgvuldig gedaan. Joost weet veel feiten en weetjes te vertellen en deelt dit dan ook maar liefst al te graag. Ook met jullie, Joost ontmoet graag schoolklassen om samen het buitenleven meer te ontdekken.

Met 40 hectare aan polder kenmerkt de Bospolder het Nederlandse landschap. Het moeras voert voortdurende strijd om land te winnen van het water. Om de strijd te winnen staan in de polder de Munnikenmolen en de Meerburgmolen die de waterbeheersing regelen. Door de weide natuur bij Brasserie Polderfabriek trekt het ook vele planten en dieren. Zo staan er in de omgeving wilde valeriaan, zwarte mosterd, klaprozen en nog veel meer in bloei.

Vaste klanten in de polder zijn de grutto, visdief en tureluur. Jaarlijks broedt de oeverzwaluw in de munnikenpolder. Soms is de lepelaar of torenvalk te zien die zich voeden met kikkervisjes en insecten. In het riet zingen de rietgors, rietzangers en karekiet uit volle borst. In het water zwemmen eenden, meerkoeten, waterhoenen en ganzen.

Wij denken graag met je mee ...

Heb je je antwoord niet kunnen vinden tussen de veelgestelde vragen? Dan helpen we je natuurlijk graag verder

Contact